• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
"Вараський гарт" згуртував всі громади району!
опубліковано 15 вересня 2024 року о 18:25

На території Вараського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю ім. З. Матвієнко відбувся захід із соціальної адаптації захисників, ветеранів війни та членів їхніх сімей - «Вараський гарт». Захід об'єднав всі вісім громад Вараського району. 
Організаторами заходу виступили Рівненська обласна військова адміністрація, Вараська районна державна адміністрація, Вараська міська військова адміністрація. За активної участі представників Рівненської АЕС, Вараської районної ради, духовенства, освітніх установ, громадських організацій та об'єднань, комунальних закладів, бізнесу тощо. Головні гості - захисники, ветерани і члени їхніх сімей.

«Ми дякуємо нашим Захисникам, нашим мужнім воїнам-Героям за життя і за Україну! Саме завдяки їм, нашим воїнам-титанам, є ми, є місто і є наша країна. Тому сьогодні цей захід у місті Вараш, як наголошення, що саме захисники, ветерани і їх родини мають бути в центрі нашої уваги. Ми зобов'язані пам'ятати, підтримувати і допомагати. Вараський гарт - це про згуртованість та єдність. Ми маємо дбати про кожного й кожну, бути готовити допомагати адаптуватися у цивільному житті ветеранам та надавати їм та їх родинам соціально-психологічний супровід. Маємо жити, щоб перемогти, щоб втілити одвічну мрію воїнів-повстанців, щоб продовжити справу Героїв-захисників, які віддали життя, щоб визволити тих, хто в полоні і віднайти тих, хто не подає звістки... Тільки разом, тільки гуртом - переможемо!"- зазначила начальник Вараської міської військової адміністрації Людмила Мариніна.

На заході надавали соціально-психологічні консультації й адмінпослуги, розповіли про можливості здобуття освіти та працевлаштування, спортивної реабілітації та ведення власного бізнесу. Загалом діяло близько 25 різних локацій, де були організовані ярмарки, майстер-класи, виставки, цікаві зустрічі. І кожен бажаючий міг долучитися до благодійного збору на потреби військових на фронті. 

Також орденом "За мужність" ІІІ ступеня було відзначено Воробйова Євгенія Івановича. Захисник наразі відновлюється після поранення, яке отримав у листопаді 2023 року поблизу н.п.Кліщіївка, Бахмутського району Донецької області. Нагороду вручили матері Ткаченко Оксані Григорівні. 

Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно) було нагороджено Абрамовича Олександра Олександровича, який загинув під час виконання бойового завдання поблизу н.п.Кліщіївка Бахмутського району Донецької області. Нагороду вручили матері Ковальчук Зінаїді Петрівні та родині Захисника.


«Вараський гарт» став третім адаптаційним заходом для ветеранів та членів їхніх родин. До цього відбулися «Дубенська сила» та «Сарненська звитяга». Наступним таку акцію проведе обласний центр. Продовжуємо на Рівненщині підтримувати і соціалізовувати ветеранів», - анонсувала заступниця начальника Рівненської ОВА Людмила Шатковська.

На території Вараського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю діяли різноманітні локації за певним спрямуванням:

  • навчання, працевлаштування, ветеранський бізнес;
  • ментальне здоров’я та соціально-психологічна підтримка;
  • адаптивний спорт, рухова активність, фізкультурно-спортивна реабілітація.

Для мам та дружин захисників організували окрему зону спілкування «Маємо жити».

На спортмайданчику відбулися змагання за участю ветеранів та жителів громади на підтримку захисників, які вважаються зниклими безвісти або знаходяться в полоні.

Для дітей працював ігровий майданчик. Була представлена спецтехніка, де кожен охочий міг спробувати себе у ролі військового, рятувальника чи поліцейського.

Захід став платформою для спілкування, обміну досвідом та отримання необхідної підтримки.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux